Type Here to Get Search Results !

Zar Nasıl Tutulur?


Zar nasıl tutulur ? bu konuda herkesin bir bilgiye ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Ä°nsanlar zar tutmanın pek Ƨok yolunu denemişlerdir.Bu yazımızda sizlere zar tutmanın pĆ¼f noktalarından bahsedeceğiz.

Zar tutmanın muayyen tĆ¼yoları ve tecrĆ¼beye dayalı bilek hareketleri vardır. Ancak kesin denilen hiƧbir hamlesi yoktur. Aslına bakarsanız zar her atılmış olduğunda istenen yĆ¼zleri gelen bir cisim olsaydı, tarihi 5000 sene ƶncesine dayanan ve kemikten buluş edilmiş olan bu Ƨiftin gĆ¼nĆ¼mĆ¼ze gelmesi imkansız olurdu.

Ä°lk yapmanız gereken hangi rakamı atmak istiyorsanız onu Ć¼st taraf koyacaksınız. Baş parmak ve işaret parmağı arasına iyice sıkıştırdığınız bu zarın yanına da orta parmağınızla baş parmağınız arasına diğer bir zarı koyacaksınız. Asıl getirmek arzu ettiğiniz zar ƶndeki olacaktır. Ä°ki zarı da bileğinizi tavla tahtasının kısa kenarına paralel olacak şekilde koyacaksınız ve bileğinizi tam 90 aşama Ƨevirerek zarları atmayacaksınız. Zarları atarken ƶndeki zar fırlayacak arkadaki ise kendi ekseninde tam tur atacaktır. 1,2 saat şeklinde bir deneme sĆ¼recinden sonra, bu şekilde atılan zarlarda istediğiniz rakamının gelme olasılığı %40' ları bulacaktır. Bileğinizin alışmasıyla ve sizin kabiliyetinizle orantılı olarak ileri zamanlarda %80 oranlarına ulaşacaksınız fakat ikinci zar tamamen şansınıza bağlıdır. Zaman zaman o kadar da ihtiyacımız olmaz mı bir 6' ya, yahut 3'e işte bu durumlarda Ƨalıştığınız bu hareketi  kullanarak dilediğiniz rakamı getirme mevzusunda ƶteki rakiplerinize oranla şansınız daha fazla olacaktır. Bu usta tavlacılar yıllardır yaptığı hamledir. Bƶyle oynamaya ƶzen gƶsterirseniz, tavlada bir kapıya beklemek iƧin onlarca defa beklemek zorunda kalmazsınız. 

Yorum Gƶnder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.